Sağlık - Hastalık - Diyet - Egzersiz - Beslenme - Meditasyon - Pilates - Güzellik - Kozmetik

Ricerca personalizzata
05/03/14
Karbonhidrat ve kilo !
Basit bir ifadeyle , karbonhidratlar sonrakana absorbe edilebilir böylece glikoz basit şekerlere , çeşitli enzimler tarafından parçalanır . Sindirim enzimleri biyolojik makas gibi - onlar basit olanları içine uzun nişasta molekülleri doğrayın .
Tükettiğimiz tümyağ yakmak değil, eğer Uzmanlara göre ,kalan yağ dokusu olarak depolanır . Bu yağ yakma yeteneği eden kan insülin miktarı ile belirlenir. [ Not : insülin salınımında önemli bir faktörglisemik indeks ( GI )karbonhidratlı gıdalar veya yemek tüketilen değerdir. ] Insülin düzeyleri düşük olduğunda , biz ağırlıklı olarak yağ yakmak . Onlar yüksek olduğu zaman , biz ağırlıklı olarak karbonhidrat yakmak . Insülin düzeyleri sürekli yüksek kalır Ama bir sorun insülin duyarsızlık muzdarip kişilerindurumunda olduğu gibi , ortaya çıkar . Bu gibi durumlarda , karbonhidrat yakmak içinsürekli ihtiyaç bizim yağ yakma yeteneğini azaltır. Sonuç ? Daha şişman (yağ ) doku olarak depolanır.
Genel olarak , sindirim hızıkarbonhidrat kendi kimyasal doğası tarafından belirlenir ve bu nedenle ne kadar "dirençli " Bu enzimlerin aktivitesi etmektir . Basit şeker genellikle çok daha az dirençli nişasta daha , ve sindirilmiş ya da çok daha hızlı metabilized edilir . Sindirimi yavaşlatabilir Yapılacak bulunmaktadır: ( mide suyu ya da yemek kendisinden ) asidin varlığı ve çözünür lif varlığını .
Yüksek insülin seviyeleri Obezite riskini artırabilir
Uzmanlar birlikte obezite ile , yağ yakmak için bir azaltılmış yeteneği ile , yüksek insülin düzeyleri birbirine bağlayan nedeni budur . Ve gördüğünüz gibi , yüksek insülin düzeyleri genellikle yediğimiz karbonhidrattürüne göre belirlenir . Yüksek GI gıdalar ya da öğünler orta ya da düşük GI yiyeceklere göre daha yüksek insülin seviyeleri tetikleyebilir . Glisemik İndeks karbonhidrat yeme alışkanlıklarını değerlendirirken çok önemli olarak kabul edilir nedeni budur .
Görüldüğü gibi ,insan vücudu glikoz tarafından körüklenen . Onlar yakıt olarak kullanılabilecek önce nedenle tüm gıdalar glikoz haline dönüştürülmesi gerekir . Karbonhidratlar daha kolay bir protein ya da yağ daha glikoz dönüştürülür , ve enerji vücudun "tercih edilen" bir kaynak ve enerji beynin önemli bir kaynağı olarak kabul edilir .
Moleküler yapısı daha hızlımide ve ince bağırsakta aşağı tatili nedeniyle (meyve şekeri hariç ) Basit karbonhidratlar daha kolay glikoza dönüştürülür . Bu nedenle, bu karbonhidrat oldukça hızlı ( en az 30 dakika )kan şekeri düzeylerini yükseltmek . Bu bazen bir aşırı düşük kan glikoz düzeyi muzdarip diyabet , hızlı tatlılar gibi , basit karbonhidrat yiyecekleri yiyerek kendi dengesini geri yükleyebilirsiniz açıklıyor .
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento